Läkarstudenter
Utbildar ungdomar
Till en bättre hälsa!

Kontakta oss
Telefon: 08 642 10 00
E-post: info(at)stiftelsenchoice(dot)se

Möte med folkhälsoministern i Almedalen!

choice-meta-bystrom-linnea-l

Även intervju med läkarstudenten Tove Karlsson i Piteå-Tidning.

På bilden syns från vänster: Meta Byström, Linnéa Lundqvist, Robert Åkesson (grundare av Choice), Tove Karlsson, Gabriel Wikström (folkhälsominister) och Ellinor Lord. Läs hela artikeln genom att klicka på länken nedan:

http://www.pt.se/ung/tove-forelaste-pa-almedalsveckan-10118088.aspx

(2016-07-14)

Riksdagsbesök ger tidningsrubriker

Tidningen Accent var en av de medier som deltog i  frukostseminariet hos Riksdagen. Så här skriver dem:

Läkarstudenter ska få elever att tänka till om droger

Stiftelsen Choice utbildar läkarstudenter som går ut i skolklasser och pratar om alkohol, narkotika och tobak. Inslaget är uppskattat bland både lärare och elever.
För att läsa hela artikeln följ länken: http://www.accentmagasin.se/forebyggande/lakarstudenter-ska-fa-elever-att-tanka-till-om-droger/
(2016-04-35)

Läkarstudenter lär Umeåelever om alkohol och drogers baksida

Umeå bild 2http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6393276

På Midgårdsskolan undervisar läkarstudenter eleverna om hur alkohol och droger påverkar kroppen

Läkarstudenterna kommer från universitet runt om hela landet. Rebecca Palmstierna, läkarstudent från Karolinska Institutet i Stockholm, var en av de som föreläste för eleverna i Umeå.

– Det saknas mycket kunskap. Det är många elever som vet att alkohol och droger är dåligt men man vet varför och hur det påverkar kroppen, säger Rebecca Palmstierna, läkarstudent.

Bra komplement

Det är första gången som Midgårdskolan använder sig av den här metoden och Inger Appelblad, kurator på skolan menar att föreläsningarna är ett bra komplement till den ordinarie undervisningen

– Det blir ett speciellt tillfälle när det kommer någon utifrån och det är relativt unga människor. Det blir ett annorlunda språk och kanske lite lättare och tillgängligt, säger Inger Appelblad, kurator på Midgårdskolan.

Mycket frågor

Och om det var lättillgängligheten eller ej så väckte undervisningen också frågor hos eleverna som Rebecca Palmstierna fick svara på.

– Det är många påståenden som eleverna undrar om det stämmer tillexempel som att vattenpipa är ofarligt eller att det är ofarligt att röka om man tränar direkt efteråt, säger Rebecca Palmstierna.

Läkarstudenter uppmärksammas i tidningen Drugnews!

Läkarstudenter lär unga om ANT

(2016-02-06)

SR direktsänder från Choicedagens 5 års-jubileum

Precis klart att Sveriges Radio P4 Stockholm sänder direkt från Choicedagens 5-årsjubileum med start efter 17. Direktsändning från Choicedagen, spola fram till cirka 17.20

SR_logotyp

(2015-12-04)

 Tv4 Nyheterna på besök i Linköping!

tv4

Mediauppvaktningen i Linköping fortsätter. Ett längre inslag från Katedralskolan i Linköping sändes på lördagskvällen i TV4. 4 min och 30 sek in i följande klipp kan du ta del av inslaget:

http://www.tv4.se/nyheterna/ klipp/nyheterna-1900-2625898

(2014-05-14)

css.php