Ditt bidrag går till att våra läkar – och psykologstudenter kan utbilda fler ungdomar i alkohol, narkotika och tobak samt motverka den psykiska ohälsan. Hjälp oss utbilda fler!
Stöd oss nu
Choice har undervisat över 30 000 högstadie- och gymnasieelever. Boka ett besök med föreläsning till din skola eller ditt företag idag!
Boka oss nu

Boka ett besök med föreläsning till din skola eller ditt företag idag!

BOKA

Följande utbildningsinsatser går ditt stöd till:

img12
TUTCH

Ett hälsofrämjande utbildningsprogram där läkarstudenter kommer till skolor och undervisar om kroppen och hur den påverkas av alkohol, narkotika och tobak.

Läs mer
img12
SPRINT

Ett hälsofrämjande utbildningsprogram där läkare- och psykologstudenter kommer till skolor och undervisar nyanlända och asylsökande ungdomar om hälsa.

Läs mer
img12
Hälsosamtal

Choice kan hjälpa skolor att främja psykiskt välmående bland eleverna genom att erbjuda hälsosamtal.

Läs mer

Hur många gymnasieelever har erfarenheter av ANT?

80%

Har druckit alkohol

2016 åkte 11 procent av eleverna i nian bil med en förare som druckit alkohol.

Läs mer

17%

har testat narkotika

Syntetiska droger sålda via nätet skapar tillgång och lockelser som aldrig förr.

Läs mer

34%

använder tobak

Redan vid 25–34 års ålder kan man se tydliga kärlförändringar hos en person som röker.

Läs mer

Stöd oss

Med hjälp av bidrag kan vi se till att fler ungdomar får sin lagstadgade undervisning om alkoholen, tobakens och narkotikans effekter. Och att de får den från motiverade, kunniga och relaterbara läkarstudenter istället för från lärare.

VI HAR 90-KONTO

Ett 90-konto är en kvalitetsstämpel för seriösa insamlingsorganisationer som endast beviljas för de föreningar som uppfyller Svensk Insamlingskontrolls högt ställda krav.

Nyheter

Niclas Wahlgren klar för “Kändisracet” på stadion 21/5

2022-05-17

Nu är det klart att mångsysslaren Niclas Wahlgren kommer till CHOICE Health Day 2022. Niclas kommer på lördag 21 maj kl 11.30 springa kändisstafetten 4 x 100 meter på Stockholm stadion. Niclas som hela sitt liv arbetat som skådespelare, artist och programledare. Valde för en tid sen att satsa helhjärtat på träning. Nu har...

Läs mer »

Mika & The gang spelar live på Choice Health Day 21 maj

2022-05-12

Vi har den stora glädjen att berätta att musikundret, de unga begåvade musikerna Mika & The gang, kommer till Choice Health Day 21 maj på Stockholm stadion. De kommer att finnas på plats mellan 9-12 och spela sina låtar ca 10.30. Gruppens musiker studerar alla på Kaggeholms musikhögskola. Vi ställde en fråga till bandets...

Läs mer »

Möt Les Mills träningsinstruktör Elin Hellström

2022-05-12

Vem är du, kan du beskriva dig själv? Jag heter Elin, är mamma till två busungar och bor på Gotland. Jag har arbetat inom träningsbranschen hela mitt vuxna liv. Nu jobbar jag som Head Trainer på Les Mills Nordic. Hur kommer det sig att du valde att bli instruktör (Les Mills)? Klyschigt, men jag...

Läs mer »