1:a pris till Keivan Javanshiri i forskartävlingen Forskar Grand Prix 2019!

Stiftelsen Choices AT-läkare och medicinforskare Keivan Javanshiri på neuropatologen vid Lunds universitet vann i tisdags den nationella finalen av Forskar Grand Prix på Nalen i Stockholm.

Keivan Javanshiri är en av Stiftelsen Choices framstående läkare. Han har engagerat sig i Stiftelsen Choices förebyggande arbete i många år. Nu forskar han om alzheimer och hur vi kan förebygga demens. Syftet med Forskar Grand Prix är att inspirera forskare till att kommunicera sin forskning på nya innovativa sätt och att nå ut till fler målgrupper. Keivan använde sig av två fikusväxter som fick illustrera hjärnor när han förklarade vad som kan orsaka olika former av demens. Enligt Keivan är nästa steg att försöka förstå varför vi får alzheimer och att i framtiden försöka bota demens.

Bild och mer info om tävlingen:
https://forskargrandprix.se/

Se Keivans presentation kring sin forskning:
https://www.sydsvenskan.se/2019-09-29/tv-bli-expert-pa-demens-pa-under-fyra-minuter