Första föreläsningen genomförd!!

Idag på självaste fredag den 13e höll vi vår första föreläsningen för en åk 9 på Franska skolan. Förutom lite teknikstrul till att börja med så blev det två lyckade första föreläsningar. Så roligt att vi äntligen får komma ut och möta målgruppen på riktigt!

Klassen var uppdelad i halvklass och vi körde därmed två föreläsningar under förmiddagen med samma upplägg. Att klassen var uppdelad i två grupper tyckte vi fungerade väldigt bra då alla hann komma till tals och vara delaktiga. Vi inledde med att eleverna fick besvara en förenkät och därefter körde vi en värderingsövning (fyra hörn) innan föreläsningen drog igång på riktigt. Idag pratade vi framförallt om vad psykisk hälsa/ohälsa är, hur man kan se tecken på psykisk ohälsa och hur man kan hjälpa någon som mår dåligt. Vi pratade även om stress, prestationsångest och vad man kan göra själv för att må bättre.

Vi tyckte att upplägget överlag fungerade bra men ska göra några små justeringar i materialet inför nästa gång. Nu laddar vi om för att köra föreläsning nummer två med klassen under nästa vecka.