Första träffen med mentorerna

Efter en hel del planering och möten kan vi glatt presenterar att Choice mentorskapsprogram är tillbaks! Denna termin börjar vi med elever som går språkintroduktionsprogrammet (SPRINT) på S:t Eriks gymnasium. I går fick mentorerna träffa adepterna för första gången och eftersom det var dagen efter alla hjärtans dag och dagen före fettisdagen kände vi pressen på att leverera fika! Man kan lugnt säga att Tössebageriet hör bön, för de skänkte generöst nog en massa godsaker som vi tog med oss och det uppskattades så mycket av alla som var på plats!

Efter att alla hade presenterat sig själva körde vi namnleken men det var allt annat än lätt, minnet är verkligen kort! Men ett gott skratt fick vi i alla fall (kanske dags att börja äta fisk hjärna som tydligen ska förbättra minnet? Fråga inte om källa på det…) Därefter blev det fika med diskussion om vilka aktiviteter som eleverna ville ha med utöver våra förslag. Fotboll och hjälp med CV för att söka jobb var mest populärt, så nästa vecka kommer vi att ordna en CV-verkstad, vilket passar utmärkt då perioden för att söka sommarjobb precis öppnat! Vi har dessutom en fotbollsspelare bland mentorerna så lite längre fram när vädret tillåter det kommer vi anordna fotboll tillsammans med en picknick.

Det var verkligen en fantastisk träff och vi ser verkligen fram emot denna termin som ska fyllas med roliga och meningsfulla aktiviteter som ni kommer att få läsa mer om här!