Elevarbeten klara på Spånga

Vi kommer att sammanställa alla utvärderingssvar och elevarbeten i en utvärderingsrapport för första projektåret. Redan nu kan ni läsa ett axplock av vad eleverna skrivit och berättat:

“Under dessa föreläsningar lärde vi oss att det finns många olika symptom på mental ohälsa och hur man kan hjälpa någon som lider av det. Vi tycker att man absolut ska jobba mer med psykisk ohälsa i skolan. Det är viktigt att vi elever lär sig, så vi vet vart vi ska vända oss om vi mår dåligt och så vi känner till symtomeså att man kan ta hjälp innan det går överstyr.” 

“Vera tycker det är viktigt att man ska söka hjälp så fort man känner att man mår dåligt, dom kan hjälpa dig och du får någon att prata med. Det är skönt att få prata med någon som också kan hjälpa dig. Om man inte pratar om det som gör att man mår dåligt så blir allting värre. E tycker att det är viktigt att vara med vänner för då blir man glad av deras positivitet och man gör något annat som får tankarna att försvinna.”

“Vi har lärt oss mer om psykisk ohälsa och vart man kan få hjälp om man lider av det. Vi lärde oss även hur man kan hjälpa en vän som lider av det. Vi gjorde även en fyrahörns övning. Vilket gå ut på att man får några påståenden som man kan välja mellan för att se vad alla tänker och tycker. Det blev många olika åsikter och påståenden och många fick tänka efter vad dem faktiskt tyckte och kände. Jag var med första halva delen av den första föreläsningen men var där hela andra föreläsningen.”