MI utbildning klar

Nu är 17 studenter utbildade och godkända samtalsledare i motiverande samtal. Efter påsk kommer studenterna tilldelas elever från pilotklassen på VRG. Vi har i veckan gått ut med ett intresseformulär till 32 elever och hoppas att de fortfarande är intresserade av att ha samtal. Vi vill samtidigt passa på att tacka MI instruktör Staffan Hultgren för två fantastiska utbildningshelger. Vi har bara hört positiva kommentarer från våra utbildade studenter. Staffan genomförde utbildningarna digitalt under två hela lördagar. Utbildningen är även väldigt givande för våra utövarare/studenter också och inte bara för klienter/elever. I mitten på april kommer vi följa upp studenternas första samtal, med en workshop som handleds av Staffan. Nu är vi på gång, samtidigt som pilotklassen på VRG genomför sina elevarbeten.

Vår andra pilotklass kommer få sina första undervisningar i april och sedan gör de elevarbeten. De kommer också erbjudas samtal med studenter.