Telefonmöte med Fipoh!

Idag hade vi ett telefonmöte med projektet Fipoh! Projektet FIPOH syftar till att skapa och sprida lättillgänglig information om psykisk (o)hälsa riktad till barn och unga med erfarenhet av flykt. Med lättillgänglig menar vi att informationen ska kommuniceras mer digitalt, på fler språk och i större utsträckning i ljud och bilder.

Fipoh är ett projekt som startade i oktober 2016 och ligger under Glokala Folkhögskolan i Malmö. Idén bakom projektet har vuxit fram under de senaste årens verksamhet inom vilken vi träffat många unga med erfarenhet av flykt. Tyvärr har vi dock märkt att många inte mår så bra. Samtidigt nås få av lättillgänglig och översatt information om psykisk ohälsa.

Fipoh utvecklas i samarbete med barn och ungdomar, psykologer, forskare och läkare och berör hälsofrågor såsom Posttraumatisk stress-syndrom (PTSD), komplex traumatisering, sömnsvårigheter, ångest, oro, med mera. Fipoh riktas främst till barn och unga med erfarenhet av flykt, men även till vuxna i deras närhet.

Choice och Fipohs ena projektledare Linus pratar om att skapa ett samarbete nu under våren. Hur detta samarbete ska gå till är för närvarande inte klart. Eftersom Fipoh håller till nere i Malmö så är det tänkt att samarbetet och interventionen kommer ske i Malmö.