Ambassadör Sascha Beetz Magnusson

SASCHA BEETZ MAGNUSSON – AMBASSADÖR STIFTELSEN CHOICE

Var med och stöd Saschas insamling härhttps://se.betternow.org/fundraisers/livet-ar-inte-alltid-sa-perfekt-som-det-ser-ut-pa-sociala-medier

 

”I VÅRAS HADE JAG MÅTT DÅLIGT I ETT HALVÅR UTAN ATT VETA VARFÖR”

Stiftelsen Choice fortsätter sin satsning på ambassadörer. Nästa på tur är stylisten och influencern Sascha Beetz Magnusson, 27. Hon har varit Isabella Löwengrips stylist i över två år. Nu vill hon slå hål på myten om det perfekta livet på Instagram. Och delar med sig av sin egen psykiska ohälsa för att hjälpa andra:

– I våras hade jag mått dåligt i ett halvår utan att förstå varför. En dag kollade jag tillbaka på mina bilder från den perioden och det ser ut som jag levde livet, vilket jag gjorde till och från. Det jag gjorde var att dela det här med mina följare och berätta att på de här härliga bilderna ser mitt liv perfekt ut men i själva verket mådde jag relativt dåligt. Men ingen vill väl visa upp att man har en tuff period i sitt liv när Instagram svämmar över med perfekta bilder? Som en följare till mig sa: ”Ibland säger inte en bild tusen ord”. Jag hoppas verkligheten blir Instagram-vänligt snart, säger Sascha Beetz Magnusson.

Sascha Beetz Magnusson har gjort en kometkarriär som stylist. Hon kommer ursprungligen från Västervik och flyttade till Stockholm för 2 år sedan efter att ha fått drömjobbet på Löwengrip Invest. Som stylist behöver man ha ett öga för stil och vara trendkänslig. Drömjobbet hos den framgångsrika entreprenören Isabella Löwengrip, har gjort att hon har fått resa till platser som Paris, London, Cannes, New York, Shanghai och Sydney. Hennes uppgift är just att skapa de perfekta bilderna på sociala medier. Det var just efter en av de där glamorösa resorna som hon bestämde sig för att berätta för sina följare hur hon egentligen mådde:

– Jag är inte så personlig på Instagram utan delar främst med mig av outfits och mina följare får en inblick i mitt jobb som stylist, men jag har aldrig fått så bra respons som när jag öppnade upp mig om psykisk ohälsa. Då förstod jag att vi pratar fortfarande inte tillräckligt om detta ämne, säger Sascha Beetz Magnusson.

Hur mår du i dag och när började du märka att du inte mådde bra?

– I perioder lider jag av ångest vilket visade sig för första gången på universitetet. Då förstod jag inte vad jag kände, var jag deprimerad, ledsen eller är det så här jag ska känna? Hur vet man? Men i själva verket handlade det om ens höga krav på sig själv, vilket jag förstått är väldigt vanligt bland unga tjejer, säger Sascha Beetz Magnusson.

Har du några egna idéer om hur Stiftelsen Choice eller vården skulle kunna jobba i framtiden för att förebygga psykisk ohälsa?

– Jag önskar vården skaffar sig mer kunskap om psykisk ohälsa med tanke att vi är många som stött på läkare där de är väldigt snabba med recept på antidepressiva, när det finns andra metoder. Personen i sig kanske behöver prata med en psykolog. Tror tyvärr det är vanligt att många unga självmedicinerar sig själva i form av alkohol och droger just för att det hjälper för stunden. Jag själv har aldrig haft problem med alkohol, narkotika eller tobak men alla har tyvärr inte samma tur. Jag vill få en djupare och bredare kunskap inom ämnet och förhoppningsvis kunna svara på eventuella frågor med kunskapen från Stiftelsen Choice, säger Sascha Beetz Magnusson.