Nina möter läkarstudenterna Alexej och Mohammed på Didaktus

Den 26 mars höll Mohammed och Alexej flera föreläsningar för elever på Didaktus gymnasieskola i Liljeholmen, Stockholm. Till vardags studerar de båda på Uppsala Universitet där läser termin 3. Nina var på plats för att möta dem båda när de gick ut på sina första föreläsningar och fick en pratstund med de två läkarstudenterna.

 

mohamalex

 

Alexej Belozerov

Varför har du valt att studera till läkare?

Det är lite samma som Mohammed säger, det fanns vissa påtryckningar från familjen och sen ville jag inte bli en KTH-entreprenör… Sen såklart tycker jag att det är ett väldigt intressant område.

Hur kom det sig att du sökte till Insamlingsstiftelsen Choice?

Jag tycker det är kul att föreläsa och ett bra sätt att testa sina kunskaper som man fått under studietiden. Det blir ett sätt att applicera dem och hålla dem vid liv.

Vilka tips vill du ge andra Choice-föreläsare?

Var inte rädd för att improvisera när du föreläser

 

Mohammed Kadhem

Varför har du valt att studera till läkare?

– Jag valde delvis att plugga till läkare för att gör farsan glad, sen verkade det kul också. Jag är intresserad av medicin och vill lära mig mer.

Hur kom det sig att du sökte till Insamlingsstiftelsen Choice?

– Anledningen till att jag sökte till Choice var att jag ville föreläsa om dessa grejer på min egen skola. Det är ett intressant ämne och det finns ett problem med att ungdomar börjar med ANT.

Vilka tips vill du ge andra Choice-föreläsare?

Mitt bästa tips är att inte vara för stel!