Ambassadör Ellen Bergström

ELLEN BERGSTRÖM – AMBASSADÖR STIFTELSEN CHOICE

”JAG HAR ALDRIG VARIT RÄDD FÖR ATT MISSLYCKAS”

Ellen Bergström, 31, är Stiftelsen Choices nya ambassadör. Hon är en av Sveriges mest populära influencers och skådespelare. Hon blev tidigt känd på sociala medier för sina roliga filmer och sketcher. På Instagram har hon delat med sig av sin vardag där ångest och psykisk ohälsa har varit en stor del. Hon har öppet berättat om hur hon drabbats av ångest och rädslan över att inte vara bra nog. Nu vill hon engagera sig i Choice arbete för att kunna hjälpa andra.

Kan du beskriva dig som person? 

-Jag är en glad, driven och energisk person. Jag är väldigt social av mig och gillar att träffa nya människor. Nyfiken! Jag styrs mycket av mina känslor, vilket både är positivt och negativt, säger Ellen Bergström.

Du är väldigt framgångsrik, kan du berätta om din resa?

-Det är så många olika parametrar som gör att jag står där jag står idag, men kort och gott så handlar mycket om att jag aldrig varit rädd för att misslyckas. Jag grämer mig inte så länge om det är något som hänt, utan glömmer och går vidare.

Du verka brinna mycket för psykisk ohälsa, var kommer intresset ifrån? 

-Eftersom jag är en väldigt känslostyrd person så har mitt mående både varit upp och ned. Jag har lidit mycket av ångest till och från och eftersom jag vet hur jobbigt det är att ha ångest, så vill jag hjälpa dem som lider av det. Sedan är jag överlag en väldigt empatisk person.

Du ska nu bli ambassadör för Stiftelsen Choice, som arbetar med att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Vad var det som fick dig att tacka ja till det erbjudandet?

-För mig så var det en klockren organisation, som jobbar med exakt det som jag tycker att man ska lägga fokus på när det kommer till ungdomar; alkohol, droger och psykisk ohälsa. Att lära ut vad det egentligen innebär!

På vilket sätt hoppas du kunna påverka genom att vara ambassadör för Choice? 

-Eftersom jag når ut till många, både ungdomar och vuxna som ansvarar för ungdomar, så tror jag att mitt ambassadörskap kan göra skillnad, säger Ellen Bergström.