Mentorskapsprogrammet

Choices mentorskapsprogram vänder sig till ensamkommande ungdomar. Ungdomarna får medverka på aktiviteter som kan bidra till ett utökat socialt nätverk, språkutveckling och ett individuellt och socialt stöd. Aktiviteterna varierar stort och kan tex innebära bowling, spela spel, läxhjälp, CV-verkstad, fotboll eller skridskor. Mentorer i programmet är studenter inom professioner så som psykologer och socionomer vilka ungdomarna även erbjuds samtalsstöd med.

Följ vårt mentorskapsprogram på Instagram: choicementorskapsprogram


Mentorskapsprogrammet 2021

Efter en hel del planering och möten kan vi glatt presenterar att Choice mentorskapsprogram är tillbaks! Denna termin börjar vi med elever som går språkintroduktionsprogrammet (SPRINT) på S:t Eriks gymnasium. I måndags hade vi första träffen då mentorerna fick träffa eleverna och eftersom det var dagen efter alla hjärtans dag och dagen före fettisdagen kände vi pressen på att leverera fika! Man kan lugnt säga att Tössebageriet hör bön, för de skänkte generöst nog en massa godsaker som vi tog med oss och det uppskattades så mycket av alla som var på plats!

Först presenterade alla sig själva och trots att vi körde namnleken direkt efter var det allt annat en lätt! Minnet är verkligen kort men ett gott skratt fick vi i alla fall (kanske dags att börja äta fiskhjärna som tydligen ska förbättra minnet? Fråga inte om källa på det…) Efter namnleken kunde vi inte hålla oss längre då blev det fika med diskussion om vilka aktiviteter som eleverna ville ha med utöver dem vi planerat. Fotboll och hjälp med CV för att söka jobb var populärast så nästa vecka kommer vi ha CV-verkstad, vilket passar utmärkt då perioden för att söka sommarjobb precis öppnat! Vi har dessutom en fotbollsspelare bland mentorerna så lite längre fram när vädret tillåter det kommer vi anordna fotboll tillsammans med picknick.

Det var verkligen en fantastisk träff och vi ser verkligen fram emot denna termin som ska fyllas med roliga och meningsfulla aktiviteter som ni kommer att få läsa om här!